Hike for Fun prin codrul verde, pe Insula Mare din Călărași

Am dat startul unei noi etape a proiectului „Green Tourism Products”! Această etapă este destinată evenimentelor de drumeție (hiking) de-a lungul Dunării, într-una dintre cele mai frumoase zone verzi din Călărași – Insula Mare.

Primele două evenimente se vor derula pe parcursul mai multor zile, în perioadele 13 – 16 iunie și 27 – 30 iunie și sunt destinate iubitorilor de natură și de plimbări în aer liber, prin codrul verde și pe plajele de pe Insula Mare.

Procesul de înscriere a demarat, așadar nu sta pe gânduri și completează formularul de înregistrare disponibil în secțiunea evenimentului la care dorești să participi (HIKE for FUN – Island Trail sau HIKE for FUN – Danube Trail Adventure), în funcție de perioada în care poți evada din cotidian.

Înscrierea la aceste evenimente este GRATUITĂ, dar cu număr limită de participare (20 de persoane/eveniment)!

Evenimentele de drumeție au ca obiectiv promovarea turismului ecologic și a zonelor naturale de pe malul Dunării și brațului Borcea, unde fauna și flora deltaice sunt de o frumusețe unică!

Insula Mare este un loc de rai în care își găsesc refugiul specii de păsări și animale rare, acoperit în mare parte cu păduri pe care se împletesc frumoasele liane şi viţă-de-vie sălbatică. Aici trăiesc cele mai frumoase păsări pe cale de dispariţie: pescărelul albastru, diverse specii de stârci, şoimul dunărean, vulturul codalb, chire de baltă, silviile, scatii şi sticleţii. Prin acest eveniment dorim să promovăm turismul verde, prin explorarea, la picior, a Insulei Mari, pe trasee de drumeție (hiking) identificate aici, în inima naturii, pe cărări mai puțin cunoscute, ce ascund o bogăție naturală uluitoare de-a lungul Dunării.

Dacă ești în căutarea unei experiențe personale unice în locuri care să te inspire și să te aducă mai aproape de adevăratele valori nealterate, care nu presupun niciun cost, atunci te invităm într-o frumoasă aventură pe traseele propuse de noi, unde vei descoperi destinații îmbietoare pentru tine, amatorul de cărări neumblate și frumusețe autentică.

Hai cu noi la pas prin codrul verde de pe insulă să descoperi un peisaj fascinant, cu o biodiversitate excepţională, unică, ce a rodit de la an la an, pentru a ne oferi nouă un spectacol unic și atât de divers prin flora și fauna deltaice existente de-a lungul Dunării.

Galerie media

Proiectul “Green Tourism Products” (Green Tour Pro) ROBG291 este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională in cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria.
Valoarea totală eligibilă a proiectului: 498 884.65 euro
Valoarea contribuției UE: 424 850.04 euro FEDR

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene. Inițiatorii site-ului sunt singurii responsabili de informațiile prezentate în site.
www.interregrobg.eu