HIKE for FUN – Island Trail: Primul eveniment de drumeție la sud de Dunăre

În luna iunie, Asociația Club Sportiv ACTIS a demarat seria de evenimente HIKE for FUN cu Island Trail, o primă drumeție frumoasă în care ne-am relaxat, ne-am simțit bine, ne-am bucurat de vremea bună, peisajele și frumusețea insulei din zona Călărașiului. Evenimentul, ce s-a derulat în perioada 13 – 16 iunie, a fost destinat unui număr limitat de participanți – 20 de persoane, alături de care am petrecut timp de calitate, prin mișcare în aer liber, șuete la foc de tabără și camping sub cerul liber, în iarba verde de pe Insula Mare din zona municipiului Călărași.

Prin seria de evenimente HIKE for FUN, care a luat startul cu Island Trail, ne propunem să promovăm turismul verde și a zonelor naturale de pe malul Dunării, prin explorarea, la picior, a unor trasee de drumeție (hiking) identificate în inima naturii, pe cărări mai puțin cunoscute, ce ascund o bogăție naturală uluitoare, ce a rodit de la an la an, pentru a ne oferi nouă un spectacol unic și atât de divers prin flora și fauna deltaice existente de-a lungul fluviului rege - Dunărea, liantul care unește cele două țări transfrontaliere – România și Bulgaria.

Reamintim că Asociația Club Sportiv ACTIS Călărași, în calitate de lider, implementează împreună cu Asociația ARETE - SPORT din Kula (Vidin) și Asociația pentru Îmbunătățirea Relațiilor Interumane (AIRI) „Harald Gormsson” din Mavrodin (Teleorman), în calitate de parteneri, proiectul „Green Tourism Products”, finanțat în cadrul programului INTERREG V-A România – Bulgaria, Axa prioritară 2 „A green region” („O regiune verde”).

Contractul de finanțare a fost semnat în vara anului 2018, având o perioadă de derulare de 18 luni. Valoarea totală a acestuia este de 498.884,65 EUR, din care 424.051,94 EUR reprezintă valoarea contribuției Uniunii Europene, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

În cadrul proiectului au fost dezvoltate, pentru iubitorii de natură și mișcare în aer liber, produse turistice inedite în zona siturilor naturale și culturale din regiunea transfrontalieră româno-bulgară, utilizând echipamentele sportive achiziționate, pentru a promova evenimente de tip drumeții și alergare, cu caracter experimental. Prin aceste activități, care combină ecoturismul cu turismul sportiv, venim să promovăm zonele mai puțin cunoscute, care, prin natura lor extrem de bogată și variată, au o valoare inestimabilă.

În perioada următoare vom organiza frecvent astfel de drumeții, așadar dacă ești în căutarea unei experiențe personale unice în locuri care să te inspire și să te aducă mai aproape de adevăratele valori nealterate, care nu presupun niciun cost, atunci te invităm într-o frumoasă aventură pe traseele propuse de noi, unde vei descoperi destinații îmbietoare pentru tine, amatorul de cărări neumblate și frumusețe autentică.

Galerie media

Proiectul “Green Tourism Products” (Green Tour Pro) ROBG291 este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională in cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria.
Valoarea totală eligibilă a proiectului: 498 884.65 euro
Valoarea contribuției UE: 424 850.04 euro FEDR

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene. Inițiatorii site-ului sunt singurii responsabili de informațiile prezentate în site.
www.interregrobg.eu