Asociația Club Sportiv ACTIS a organizat, în cadrul proiectului „Green Tourism Products”, cel de-al doilea eveniment de drumeție destinat iubitorilor de natură și de plimbări în aer liber, prin codrul verde și pe plajele de pe Insula Mare.
În ultimul weekend din luna iunie am străbătut traseul de drumeție pe Insula Mare din zona muncipiului Călărași - un loc de rai în care își găsesc refugiul specii de păsări și animale rare, acoperit în mare parte cu păduri pe care se împletesc frumoasele liane şi viţă-de-vie sălbatică.
Danube Trail Adventure continuă seria de evenimente sportive HIKE for FUN, ce au ca obiectiv promovarea turismului ecologic și a zonelor naturale de pe malul Dunării și brațului Borcea, unde fauna și flora deltaice sunt de o frumusețe unică! Prin explorarea, la picior, a Insulei Mari, pe trasee de drumeție (hiking) identificate aici, în inima naturii, ne-am aventurat pe cărări mai puțin cunoscute, ce ascund o bogăție naturală uluitoare de-a lungul Dunării.
Insula Mare a Călărașiului, care este insuficient promovată și, implicit, necunoscută de turiști, este o zonă naturală de excepție, unde sălășluiesc cele mai frumoase păsări pe cale de dispariţie: pescărelul albastru, diverse specii de stârci, şoimul dunărean, vulturul codalb, chire de baltă, silviile, scatii şi sticleţii.
Evenimentul, ce s-a derulat pe parcursul a 4 zile și a fost destinat unui număr limitat de participanți - 20 de persoane, a însemnat un traseu frumos parcurs la picior în mijlocul naturii, pentru a admira naturii de pe malul Dunării, relaxare și noi prietenii legate de o gașcă frumoasă de tineri cu valori și pasiuni comune pentru natură, alături de care am petrecut timp de calitate, prin mișcare în aer liber, șuete la foc de tabără și camping sub cerul liber, pe Insula Mare.
Reamintim că prin seria de evenimente HIKE for FUN, care a luat startul la jumătatea lunii iunie cu Island Trail, ne propunem să promovăm turismul verde și a zonelor naturale de pe malul Dunării, prin explorarea, la picior, a unor trasee de drumeție (hiking) identificate în inima naturii, de-a lungul fluviului Dunărea, liantul care unește cele două țări transfrontaliere – România și Bulgaria.
Evenimentele de hiking se derulează în cadrul proiectului transfrontalier „Green Tourism Products”, implementat de Asociația Club Sportiv ACTIS Călărași, în calitate de lider, împreună cu Asociația ARETE - SPORT din Kula (Vidin) și Asociația pentru Îmbunătățirea Relațiilor Interumane (AIRI) „Harald Gormsson” din Mavrodin (Teleorman), în calitate de parteneri, proiectul fiind finanțat în cadrul programului INTERREG V-A România – Bulgaria, Axa prioritară 2 „A green region” („O regiune verde”).
Proiectul “Green Tourism Products” (Green Tour Pro) ROBG291 este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională in cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria.
Valoarea totală eligibilă a proiectului: 498 884.65 euro
Valoarea contribuției UE: 424 850.04 euro FEDR
Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene. Inițiatorii site-ului sunt singurii responsabili de informațiile prezentate în site.
www.interregrobg.eu