HIKE for FUN – Belogradchik Fall Adventure

Asociația ARETE-SPORT, în calitate de partener în cadrul proiectului „Green Tourism Products”, a organizat un eveniment de drumeție destinat iubitorilor de natură și de plimbări în aer liber, în zona verde a Belogradchik, în Bulgaria.

La începutul lunii noiembrie am străbătut, la pas, un traseu de drumeție printre cele mai spectaculoase formațiuni stâncoase din Balcani, considerate fiind minunile naturale ale țării.

Pentru că toamna este cel mai spectaculos anotimp când natura capătă culori impresionante, iar vremea este numai bună de plimbare, am pornit într-o nouă aventură HIKE for FUN, pentru a vizita cele mai frumoase obiective turistice din zona de nord-vest a Bulgariei, ce abundă în peisaje și locuri naturale de o rară frumusețe, de-a dreptul impresionante.

Evenimentul, ce s-a derulat în perioada 1 – 4 noiembrie, a fost destinat unui număr limitat de participanți - 20 de persoane (români  și bulgari), care au parcurs mai multe trasee în mijlocul naturii în zona Belogradchik, pentru a descoperi unele dintre cele mai spectaculoase peisaje din Europa și pentru a lega noi prietenii cu persoane ce au valori și pasiuni comune pentru natură.

Belogradchik Fall Adventure este cel de-al cincilea eveniment sportiv organizat sub egida HIKE for FUN, cu scopul declarat de a promova turismul ecologic și zonele naturale din aria transfrontalieră româno-bulgară.

Reamintim că prin seria de evenimente HIKE for FUN, ce a luat startul la jumătatea lunii iunie cu Island Trail, la Călărași, ne propunem să promovăm turismul verde și a zonelor naturale din aria de graniță România - Bulgaria, prin explorarea, la picior, a unor trasee de drumeție (hiking) identificate în inima naturii, de-a lungul fluviului Dunărea, liantul ce unește cele două țări transfrontaliere.

Evenimentele de hiking se derulează în cadrul proiectului transfrontalier „Green Tourism Products”, implementat de Asociația Club Sportiv ACTIS Călărași, în calitate de lider, împreună cu Asociația ARETE - SPORT din Byala Slatina, Vratsa, și Asociația pentru Îmbunătățirea Relațiilor Interumane „Harald Gormsson” din Mavrodin, în calitate de parteneri, proiectul fiind finanțat în cadrul programului INTERREG V-A România – Bulgaria, Axa prioritară 2 „A green region” („O regiune verde”).

Galerie media

Proiectul “Green Tourism Products” (Green Tour Pro) ROBG291 este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională in cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria.
Valoarea totală eligibilă a proiectului: 498 884.65 euro
Valoarea contribuției UE: 424 850.04 euro FEDR

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene. Inițiatorii site-ului sunt singurii responsabili de informațiile prezentate în site.
www.interregrobg.eu