HIKE for FUN – Balkan Adventure Tour

Drumeţiile în natură sunt recunoscute ca fiind cele mai plăcute forme de mişcare, pentru că ajută la relaxare şi aduc numeroase beneficii personale, atât în plan emoțional, cât și în plan psihologic.

În perioada 1 – 4 noiembrie aceasta am plecat într-o nouă drumeție, de această dată în Bulgaria, într-una dintre cele mai frumoase zone pitorești din Balcani - regiunea Belogradchik, îmbrăcată în straie de toamnă.

Asociația ARETE-SPORT, în calitate de partener în cadrul proiectului „Green Tourism Products”, a organizat un nou eveniment de drumeție destinat iubitorilor de natură - Balkan Adventure Tour.

Cel de-al șaselea eveniment sportiv, organizat sub egida HIKE for FUN, s-a derulat pe parcursul a patru zile și a fost destinat unui număr de 20 de iubitori de natură și mișcare în aer liber (români și bulgari).

Prin traseele parcurse am descoperit, la pas, zone naturale și peisaje spectaculoase, parcă desprinse din basme, cu stânci ce se întind pe o suprafață cât cuprinzi cu privirea, ce atuning înălțimi covârșitoare, de peste 200 de metri.

Aceste formațiuni stâncoase datează de peste 200 de milioane de ani și, datorită climei, au căpătat de-a lungul timpului forme care mai de care mai ciudate, motiv de dezlănțuire a imaginației locuitorilor zonei, ce le-au dat varii denumiri, de la Madonna la Călărețul sau Preoții.

Reamintim că evenimentele de hiking se derulează în cadrul proiectului transfrontalier „Green Tourism Products”, implementat de Asociația Club Sportiv ACTIS Călărași, în calitate de lider, împreună cu Asociația ARETE - SPORT din Byala Slatina, Vratsa, și Asociația pentru Îmbunătățirea Relațiilor Interumane „Harald Gormsson” din Mavrodin, în calitate de parteneri, proiectul fiind finanțat în cadrul programului INTERREG V-A România – Bulgaria, Axa prioritară 2 „A green region” („O regiune verde”).

În cadrul proiectului „Green Tourism Products” au fost dezvoltate, pentru iubitorii de natură și mișcare în aer liber, produse turistice inedite în zona siturilor naturale și culturale din regiunea transfrontalieră româno-bulgară, utilizând echipamentele sportive achiziționate, pentru a promova evenimente de tip drumeții, cu caracter experimental. Prin aceste activități, care combină ecoturismul cu turismul sportiv, venim să promovăm zonele mai puțin cunoscute, care, prin natura lor extrem de bogată și variată, au o valoare inestimabilă.

Galerie media

Proiectul “Green Tourism Products” (Green Tour Pro) ROBG291 este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională in cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria.
Valoarea totală eligibilă a proiectului: 498 884.65 euro
Valoarea contribuției UE: 424 850.04 euro FEDR

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene. Inițiatorii site-ului sunt singurii responsabili de informațiile prezentate în site.
www.interregrobg.eu