Cele mai bune cărți pentru alergători

De la cărți biografice sau ficțiune, la cărți despre sănătate fizică și emoțională, vă recomandăm câteva lecturi minunate despre alergare.

Probabil că iei cel puțin un soi de pauză de la concursurile de alergare din 2020, indiferent dacă este vorba de reducerea distanței pe care obișnuiai să o parcurgi sau de o relaxare în timpul acestui an pandemic.

Indiferent în care dintre aceste situații te afli, este timpul să te mai și detașezi un pic de la antrenamentele obișnuite, să te inspiri și să îți găsești noi resurse de motivare sau de provocare de la marii scriitori care au revoluționat conceptul de alergare.

Următoarele cărți fac o treabă fantastică în stimularea entuziasmului pentru sport și a obiectivelor generale de alergare. Unele sunt axate pe antrenamentul tău de zi cu zi și pe modalitățile prin care poți deveni un alergător mai bun. Altele explorează călătoriile epice ale unor nume de top din acest sport, cum ar fi Scott Jurek, în uimitoarea sa aventură la Appalachian Trail, sau Meb Keflezighi, care detaliază toate maratoanele mari din ilustra sa carieră.

Indiferent ce anume te interesează să afli în domeniul acestui sport, avem câteva recomandări de cărți în limba engleză cu adevărat inspiraționale pentru tine!

În plus, aceste cărți pot reprezenta de asemenea idei de cadouri grozave de Crăciun pentru prietenii tăi, alături de care alergi.

- Born to Run - una dintre cele mai populare cărți despre alergare, un MUST Have al oricărui pasionat de acest sport.

- Good to Go: What the Athlete in All of Us Can Learn from the Strange - din această carte aflăm ce produse și ce practici de recuperare merită timpul și banii noștri.

- Range: Why Generalists Triumph in a Specialized World - poate fi o carte deosebit de interesantă pentru părinții care vor să afle secrete despre cum să-și ghideze copiii pe un drum către succes.

- Mighty Moe: The True Story of a Thirteen-Year-Old Women’s Running Revolutionary - este povestea unei fete de 13 ani dintr-o suburbie din Toronto, Canada, care a încercat să bată recordul mondial la maraton feminin.

- North: Finding My Way While Running the Appalachian Trail - ultramaratonistul Scott Jurek relatează încercarea sa de a bate recordul la Appalachian Trail de 2.189 de mile

- Endure: Mind, Body, and the Curiously Elastic Limits of Human Performance - este o carte în care învățăm cum ne putem antrena creierul pentru a ne depăși limitele fizice.

- Let Your Mind Run: A Memoir of Thinking My Way to Victory - Deena Kastor, medaliată olimpică și deținătoare a recordului american la maraton, împărtășește despre importanța gândirii optimiste și despre modul în care puterea psihologiei pozitive a funcționat pentru ea.

- Running Your First Marathon: The Complete 20-Week Marathon Training Plan - renumitul antrenor Andrew Kastor (și soțul lui Deena Kastor) ne oferă un plan de antrenament ușor de urmat pentru primul maraton, cu sfaturi și motivații de la atleți de renume mondial.

Proiectul “Green Tourism Products” (Green Tour Pro) ROBG291 este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională in cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria.
Valoarea totală eligibilă a proiectului: 498 884.65 euro
Valoarea contribuției UE: 424 850.04 euro FEDR

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene. Inițiatorii site-ului sunt singurii responsabili de informațiile prezentate în site.
www.interregrobg.eu