Drumeții de iarnă în regiunea transfrontalieră România – Bulgaria

Ușor - ușor începem să ne dezmorțim din starea tensionată generată de pandemia cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Ne-am creat un nou stil de viață, am învățat să trăim în noul context și, îndeosebi, am învățat să prețuim și să acordăm atenția care se cuvine sănătății noastre și a celor dragi nouă.

Din această experiență, noi, umanitatea întreagă, am înțeles că nu putem lua în derâdere sau, cel puțin, să tratăm cu superficialitate siguranța, viața, întreaga noastră existență. Și am înțeles că schimbarea începe întotdeauna cu noi, nu cu ceilalți! Că fiecare dintre noi suntem responsabili de acțiunile noastre și că stă exclusiv în puterea fiecăruia dintre noi să învățăm să fim proactivi față de noi și, astfel, față de societatea în care trăim.

Cu aceste considerente, noi, cei de la „Green Tour Pro”, mereu cu poftă de mișcare, socializare, all for FUN activities, am decis să amânăm evenimentele de alergare până la momentul în care vom știi sigur că nu punem în pericol sănătatea nimănui. Înainte de toate, evenimentele sportive de acest gen, ce se desfășoară în aer liber, sunt evenimente de masă, la care participă un număr mare de persoane.

În ceea ce privește cel de-al doilea pachet turistic dezvoltat în cadrul proiectului nostru – Hiking Trail Adventures in CBC area –, aici avem un număr limitat de participanți per eveniment. Numărul maxim de persoane care poate participa la o drumeție pe traseele turistice dezvoltate de noi în zona de graniță este 20.

Și deși e iarnă, vremea încă destul de rece, am organizat două trasee interesante pentru turiștii activi, care vor să evadeze din cotidian. Așadar, am ales să descoperim iarna și peisajele naturale de pe Insula Mare și de pe malul Dunării, de la Chiciu la Ciocănești, alături de turiști veniți din București și Ploiești. Aventurile de hiking s-au derulat pe parcursul a patru zile fiecare, în lunile ianuarie și februarie, și au fost destinate unor grupuri restrânse de turiști.

 

Galerie media

Proiectul “Green Tourism Products” (Green Tour Pro) ROBG291 este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională in cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria.
Valoarea totală eligibilă a proiectului: 498 884.65 euro
Valoarea contribuției UE: 424 850.04 euro FEDR

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene. Inițiatorii site-ului sunt singurii responsabili de informațiile prezentate în site.
www.interregrobg.eu