Oamenii care petrec mai mult timp în aer liber sunt mai împliniți

Oamenii care petrec mai mult timp în parcuri și în alte zone în mijlocul naturii tind să raporteze niveluri mai ridicate de sănătate și fericire, dar noile cercetări arată că există de fapt un număr magic. Petrecerea a 120 de minute pe săptămână într-o plimbare de relaxare pe o stradă sau într-o zonă împrejmuită de copaci sau în aria unui lac poate îmbunătăți mult sentimentul general de bine al unei persoane. Cercetarea a arătat că, în mai puțin timp, nu a obținut niciun beneficiu semnificativ. Cei care au ajuns în natură în două-trei ore au aproximativ 20% mai multe probabilități să raporteze mulțumirea generală la viața lor decât cei care nu au petrecut deloc timp în aer liber.

Beneficiile pentru sănătatea fizică au fost și mai mari, cei care au îndeplinit etalonul în aer liber fiind cu 60% mai predispuși să raporteze că sunt în stare bună de sănătate față de omologii lor. Există deja o activitate substanțială ce leagă spațiile verzi de riscuri reduse de boli de inimă, diabet, obezitate, astm, probleme de sănătate mintală și mortalitate generală; și de asemenea sunt raportate rate mai mari de sănătate, fericire și dezvoltare cognitivă la copii. Dar majoritatea acestor studii au măsurat pur și simplu caracteristicile fizice ale mediilor naturale din zonele urbane. În general, au descoperit că două ore sau mai mult de expunere la natură au avut un impact semnificativ: Efectul său pozitiv asupra sănătății și stării de bine a individului a fost comparabil cu obținerea unor cantități recomandate de exerciții fizice sau de a trăi într-o zonă cu un statut socio-economic înalt vs un statut scăzut.

Cu toate acestea, multe alte studii au demonstrat beneficiile timpului petrecut afară, în zone naturale, chiar și în absența activității fizice. Cercetări efectuate în Japonia, de exemplu, au demonstrat că pur și simplu stând pasiv într-un mediu natural poate conferi o sumedenie de beneficii sănătății fizice și mentale. Alte cercetări au arătat că mișcarea în aer liber oferă un impuls pentru sănătatea mintală net superior față de ceea ce ai obține de la aceleași tipuri de mișcare realizate în interior.

Află mai multe @ Washington Post

Proiectul “Green Tourism Products” (Green Tour Pro) ROBG291 este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională in cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria.
Valoarea totală eligibilă a proiectului: 498 884.65 euro
Valoarea contribuției UE: 424 850.04 euro FEDR

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene. Inițiatorii site-ului sunt singurii responsabili de informațiile prezentate în site.
www.interregrobg.eu