Prima tură de aventură în natură!

Odată cu deschiderea Centrului turistic „Green Tour Pro”, am lansat pachetul turistic „Trail Adventure in CBC area”, oferit celor aventuroși, amatori de mișcare în aer liber, în mijlocul naturii nealterate din zona transfrontalieră româno-bulgară, de-a lungul fluviului-rege Dunărea!

La solicitarea unui grup de 12 turiști entuziaști, am organizat în perioada 4 – 8 iunie prima tură de aventură în natură pe traseul de hiking identificat pe Insula Mare, aflată la sud de municipiul Călărași, pe malul brațului Borcea.

Drumeția în inima naturii a avut loc pe cărări mai puțin cunoscute, ce ascund o bogăție naturală uluitoare, ce a rodit de la an la an, pentru a ne oferi nouă un spectacol unic și atât de divers prin flora și fauna deltaice existente de-a lungul Dunării.

Pentru această aventură de cinci zile, am pus la dispoziția turiștilor echipament de camping și drumeție, ce a constat în corturi, saci de dormit, mobilier de camping și accesorii de gătit, precum și rucsacuri, bețe de drumeție, dar și lanterne frontale. Echipamentul, achiziționat în cadrul proiectului „Green Tourism Products”, a fost oferit spre utilizare turiștilor cu titlu gratuit, acesta fiind returnat la centru, după aventura în natură.

Pornind de la dorința de a promova malurile verzi ale Dunării și a face cunoscut patrimoniul cultural și natural al zonelor de la nord și sud de Dunăre, Asociația Club Sportiv ACTIS, în calitate de lider al proiectului „Green Tourism Products”, dorește să valorifice această oportunitate în perioada de sustenabilitate, prin propunerea unui pachet turistic, accesibil și ecologic, în regiunea transfrontalieră româno-bulgară.

Pachetul turistic vine să promoveze turismul verde, prin explorarea, la picior, a unor trasee de drumeție (hiking) și de alergare (maraton) identificate în zona de graniță România - Bulgaria, în inima naturii, pe malurile verzi, de-a lungul fluviului Dunărea.

Menționăm că „Trail Adventure in CBC area” este un pachet turistic dezvoltat în perioada de sustenabilitate a proiectului „Green Tourism Products” (abreviere Green Tour Pro), cofinanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, în cadrul programului INTERREG V-A România – Bulgaria.

Mai multe detalii despre acest proiect puteți afla @ GreenTourPro.eu & Facebook/GreenTourPro & Instagram/GreenTourPro.

 

Galerie media

Proiectul “Green Tourism Products” (Green Tour Pro) ROBG291 este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională in cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria.
Valoarea totală eligibilă a proiectului: 498 884.65 euro
Valoarea contribuției UE: 424 850.04 euro FEDR

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene. Inițiatorii site-ului sunt singurii responsabili de informațiile prezentate în site.
www.interregrobg.eu