STUDIU | Tinerii cu vârste între 16 și 25 de ani suferă de anxietate provocată de problema schimbărilor climatice

Studiu realizat în zece țări | Aproape jumătate dintre tinerii cu vârste între 16 și 25 de ani spun că suferă de anxietate provocată de problema schimbărilor climatice. Trei sferturi dintre ei afirmă că „viitorul planetei îi sperie”.

Studiul, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Bath (Marea Britanie) și din cadrul Institutului Stanford pentru Inovație în domeniul Sănătății Globale, arată că tinerii suferă de o „epuizare psihologică profundă” din cauza schimbărilor climatice și lipsa de reacție a guvernelor pentru a le oferi alternative la această criză.

Dintre cei 10 mii de tineri participanți la studiu, din zece țări diferite, 45% au spus că anxietatea și îngrijorările cu privire la climă le afectează viața în fiecare zi. Trei sferturi dintre participanți au spus că „viitorul este înspăimântător”, în timp ce 64% consideră că guvernele nu fac destule demersuri pentru a evita o criză climatică de amploare.

Tot atâția tineri sunt de părere că guvernele nu au niciun plan să protejeze populația, planeta sau viitoarele generații. „Niveluri atât de ridicate de anxietate și sentimente de trădare o să afecteze inevitabil sănătatea mentală a copiilor și a tinerilor”, spun autorii studiului.

Caroline Hickman, co-autoare a studiului, spune că anxietatea în rândul copiilor este „o reacție complet rațională având în vedere răspunsul inadecvat al guvernelor față de problema schimbărilor climatice”.

Separat de studiu, compania britanică Ipsos Mori, specializată în cercetare, a publicat în august un raport ce arăta că îngrijorările publicului, în raport cu problema schimbărilor climatice și poluare, au ajuns la niveluri record.

Sursă: BIZIDAY

Galerie media

Proiectul “Green Tourism Products” (Green Tour Pro) ROBG291 este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională in cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria.
Valoarea totală eligibilă a proiectului: 498 884.65 euro
Valoarea contribuției UE: 424 850.04 euro FEDR

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene. Inițiatorii site-ului sunt singurii responsabili de informațiile prezentate în site.
www.interregrobg.eu