Insula Mare din Călărași – destinația ideală pentru turiștii activi, iubitori de natură nealterată

Insula Mare, aflată pe malul drept al brațului Borcea, într-un cadru natural deosebit, este de departe locul perfect de relaxare pe timpul verii, dar nu numai, în Călărași.

Aici opțiunile de petrecere a timpului liber sunt diverse, care mai de care mai atractive pentru turiștii activi însetați de mișcare în aer liber, fie că vorbim de drumeții, alergare sau înot.

Plaja Mare ofera condiții deosebite de relaxare – cel mai fin nisip, umbrele, sezlonguri, teren de fotbal pe iarbă, terenuri de tenis cu piciorul, volei pe nisip, fotbal pe nisip, bar și preparate la grătar, loc de campare și cazare deosebite.

În acest colț de rai își găsesc refugiul specii de păsări și animale rare, fiind acoperit în mare parte cu păduri pe care se împletesc frumoasele liane şi viţa-de-vie sălbatică. Aici trăiesc cele mai frumoase păsări pe cale de dispariţie: pescărelul albastru, diverse specii de stârci, şoimul dunărean, vulturul codalb, chire de baltă, silviile, scatii şi sticleţii.

De aceea, pentru anul acesta am ales Insula Mare, unică din punctul de vedere al faunei și florei de aici în România, să ne fie destinație principală pentru derularea evenimentelor noastre de drumeție.

Evenimentele Trail Adventures in CBC area au ca obiectiv principal promovarea turismului verde, prin explorarea, la picior, a unor trasee de drumeție (hiking) identificate în zone mai puțin cunoscute, în inima naturii, pe cărări ce ascund o bogăție naturală uluitoare, ce a rodit de la an la an, pentru a ne oferi nouă un spectacol unic și atât de divers prin flora și fauna deltaice existente de-a lungul Dunării.

 

Dacă ești în căutarea unei experiențe personale unice în locuri care să te inspire și să te aducă mai aproape de adevăratele valori nealterate, care nu presupun niciun cost, atunci te invităm alături de noi într-o frumoasă aventură pe traseele propuse de noi, unde vei descoperi destinații îmbietoare pentru tine, amatorul de cărări neumblate și frumusețe autentică.

Urmărește-ne pe site și pe rețelele de socializare pentru a afla când și unde organizăm următoarea aventură !

Proiectul “Green Tourism Products” (Green Tour Pro) ROBG291 este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională in cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria.
Valoarea totală eligibilă a proiectului: 498 884.65 euro
Valoarea contribuției UE: 424 850.04 euro FEDR

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene. Inițiatorii site-ului sunt singurii responsabili de informațiile prezentate în site.
www.interregrobg.eu