Vinerea Verde - Stop! Azi mașina stă pe loc!

Fii responsabil față de mediu!
 
Vinerea Verde♻ este o iniţiativă voluntară a Ministerului Mediului, prin care cetăţenii sunt încurajați să renunţe în ziua de vineri la deplasarea clasică cu maşina personală şi să aleagă mijloace mai puţin poluante sau chiar cu amprentă zero de carbon, mijloace de transport nepoluante: trotineta, mersul pe jos, bicicleta sau cele care sunt la îndemâna tuturor.
Vinerea Verde ♻ este o invitaţie la un alt fel de comportament, o iniţiativă ce încearcă să schimbe mentalităţi! Ne provoacă să acționăm diferit, fie și numai pentru o zi pe săptămână, în scopul reducerii poluării. Este important să înțelegem la unison că de această dată ALEGEREA fiecăruia dintre noi CONTEAZĂ!
Deplasarea la birou, acasă sau în vacanță face parte din viața fiecăruia dintre noi. Toată lumea se gândește la o mobilizare axată pe eficiență, rapiditate și confort, fără să ia în calcul amprenta de carbon pe care o lasă Planetei: peste 70% din emisiile de dioxid de carbon din transporturi provin doar din traficul rutier. Fiecare dintre noi amprentăm Planeta anual cu peste 7.000 kg de dioxid de carbon: pe cele mai multe dintre acestea le producem doar apăsând accelerația mașinii personale.

Aceasta este ziua în care, în fiecare săptămână, fiecare dintre noi poate da o mână de ajutor alegând transportul verde.

Trebuie să ieșim din zona de inerție și confort și să optăm pentru a acționa diferit, motivați fiind de valorile în care credem. Azi strigăm la unison STOP! Azi mașina stă pe loc!

Proiectul “Green Tourism Products” (Green Tour Pro) ROBG291 este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională in cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria.
Valoarea totală eligibilă a proiectului: 498 884.65 euro
Valoarea contribuției UE: 424 850.04 euro FEDR

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene. Inițiatorii site-ului sunt singurii responsabili de informațiile prezentate în site.
www.interregrobg.eu