HIKE for FUN – Belogradchik Trail Adventure

Asociația ARETE-SPORT din Bulgaria, în calitate de partener în cadrul proiectului „Green Tourism Products”, a organizat, în perioada 9 – 12 septembrie, un eveniment de drumeție destinat iubitorilor de natură și de plimbări în aer liber, în zona verde a Belogradchik, în Bulgaria.

Cu această ocazie am străbătut, la pas, un traseu de drumeție printre cele mai spectaculoase formațiuni stâncoase din Balcani, considerate fiind minunile naturale ale țării.

Puțini turiști cunosc regiunea Belogradchik, unde se regăsesc frumuseți naturale cu adevărat unice. Peisajul de aici ne duce cu gândul la celebrul cadru natural din filmul „Avatar”, fiind plin de stânci ce se întind pe o suprafață impresionantă de 90 de kilometri și care ating înălțimi de până la 200 de metri, erodate de vânt și precipitații, ce s-au format de peste 200 de milioane de ani.

Evenimentul, ce s-a derulat pe parcursul a 4 zile și a fost destinat unui număr limitat de participanți - 20 de persoane (români  și bulgari), a însemnat un traseu frumos parcurs la picior în mijlocul naturii în zona Belogradchik, pentru a descoperi unele dintre cele mai spectaculoase peisaje din Europa și pentru a lega noi prietenii cu tineri cu valori și pasiuni comune pentru natură, alături de care am petrecut timp de calitate, prin mișcare în aer liber, șuete la foc de tabără și camping sub cerul liber.

Belogradchik Trail Adventure este cel de-al treilea eveniment sportiv organizat sub egida HIKE for FUN, cu scopul declarat de a promova turismul ecologic și zonele naturale din aria transfrontalieră româno-bulgară.

Reamintim că prin seria de evenimente HIKE for FUN, care a luat startul la jumătatea lunii iunie cu Island Trail, la Călărași, ne propunem să promovăm turismul verde și a zonelor naturale de pe malul Dunării, prin explorarea, la picior, a unor trasee de drumeție (hiking) identificate în inima naturii, de-a lungul fluviului Dunărea, liantul ce unește cele două țări transfrontaliere – România și Bulgaria.

Evenimentele de hiking se derulează în cadrul proiectului transfrontalier „Green Tourism Products”, implementat de Asociația Club Sportiv ACTIS Călărași, în calitate de lider, împreună cu Asociația ARETE - SPORT din Kula (Vidin) și Asociația pentru Îmbunătățirea Relațiilor Interumane (AIRI) „Harald Gormsson” din Mavrodin (Teleorman), în calitate de parteneri, proiectul fiind finanțat în cadrul programului INTERREG V-A România – Bulgaria, Axa prioritară 2 „A green region” („O regiune verde”).

Media gallery

Project "Green Tourism Products" (Green Tour Pro) ROBG291 is co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund under the Interreg V-A Romania – Bulgaria Programme.
Total eligible value of the project: 498 884.65 euro
Amount of EU contribution: 424 850.04 euro ERDF

The content of this website does not necessarily represent the official position of the European Union. The initiators of the site are the sole responsibles for the information provided through the site.
www.interregrobg.eu