RUN for FUN Mamaia 2019

Prima ediție RUN for FUN – Mamaia

Duminică, 14 aprilie, Asociația Club Sportiv ACTIS din Călărași a dat starul primei ediții a RUN for FUN – Mamaia! Maratonul a avut loc pe faleza din stațiunea Mamaia, fiind compus din patru trasee – pentru toate categoriile de participanți – de la cei novice în ale alergării până la cei experimentați.

În total au luat parte la RUN for FUN Mamaia aproximativ 200 de alergători români și bulgari – de la amatori de mișcare la sportivi de performanță, de la copii la persoane în vârstă –, dornici să petreacă ziua de duminică într-un mod activ, prin mișcare în aer liber și distracție.

Prin evenimentul RUN for FUN, la fel ca cel de la Călărași, derulat cu o zi înainte, s-a dat startul campaniei împotriva sedendarismului la Constanța, ce are ca obiectiv promovarea unui stil de viață sănătos și prin care se dorește ca sportul să devină „materie obligatorie” în viața tuturor.

Dumitru Răducanu, canotor român laureat cu medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Barcelona, actualmente antrenor la CS Farul Constanța, a deschis oficial evenimentul RUN for FUN - Mamaia, alături de Daniel Bănățeanu, președintele ACTIS, vorbind participanților despre importanța practicării sportului ca stil de viață sănătos, el însuși fiind un simbol național în domeniul sportiv și un susținător activ al sportului de masă, în general.

Pe o vreme mai puțin prietenoasă, maratonul RUN for FUN a reprezentat pentru cei aproximativ 200 de români și bulgari, o cursă euforică, necompetitivă, fără podium și fără costuri de înscriere, prin care s-au celebrat bucuria și distracția, prin mișcare. La final, participanții au fost recompensați cu multe surprize, constând în diferite materiale promoționale realizate în cadrul proiectului „Green Tourism Products”.

Felicitări tuturor participanților!

 

RUN for FUN – Mamaia promite o a doua ediție la anul, cu mai multe surprize și mai multă distracție! Evenimentul s-a derulat sub egida „Green Tourism Products”, proiect implementat de Asociația Club Sportiv ACTIS Călărași, în cadrul programului INTERREG V-A România – Bulgaria, Axa prioritară 2 „A green region” („O regiune verde”).

„Green Tourism Products” este un proiect realizat în parteneriat de Asociația Club Sportiv ACTIS Călărași, în calitate de lider de proiect, împreună cu Asociația ARETE - SPORT din Vidin și Asociația pentru Îmbunătățirea Relațiilor Interumane (AIRI) „Harald Gormsson” din Mavrodin, în calitate de parteneri. Contractul de finanțare a fost semnat în vara anului 2018 și are o perioadă de derulare de 18 luni, până în luna ianuarie 2020. În cadrul proiectului „Green Tourism Products” au fost dezvoltate, pentru iubitorii de natură și mișcare în aer liber, produse turistice inedite, prin evenimente de drumeții și de alergare în zona siturilor naturale și culturale din regiunea transfrontalieră româno-bulgară.

Galerie media

Proiectul “Green Tourism Products” (Green Tour Pro) ROBG291 este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională in cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria.
Valoarea totală eligibilă a proiectului: 498 884.65 euro
Valoarea contribuției UE: 424 850.04 euro FEDR

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene. Inițiatorii site-ului sunt singurii responsabili de informațiile prezentate în site.
www.interregrobg.eu