HIKE for FUN Island Trail

HIKE for FUN – Island Trail este un eveniment de drumeție, ce se va desfăşura în perioada 13 - 16 iunie, în Călărași. Prin acest eveniment ne propunem să promovăm turismul verde, prin explorarea, la picior, a unor trasee de drumeție (hiking) identificate pe Insula Mare din zona muncipiului Călărași, în inima naturii, pe cărări mai puțin cunoscute, ce ascund o bogăție naturală uluitoare, ce a rodit de la an la an, pentru a ne oferi nouă un spectacol unic și atât de divers prin flora și fauna deltaice existente de-a lungul Dunării. 

Dacă ești în căutarea unei experiențe personale unice în locuri care să te inspire și să te aducă mai aproape de adevăratele valori nealterate, care nu presupun niciun cost, atunci te invităm într-o frumoasă aventură pe traseele propuse de noi, unde vei descoperi destinații îmbietoare pentru tine, amatorul de cărări neumblate și frumusețe autentică. 

Te rugăm să ai în vedere că orice informaţie cu privire la programul oficial poate fi modificată înainte de data de 13 iunie 2019. Îţi recomandăm să verifici periodic Programul oficial până în ziua evenimentului. Detalii găsești pe pagina de Internet a proiectului „Green Tourism Products” - www.greentourpro.eu, precum și pe pagina de Facebook @GreenTourPro.

Info HIKE for FUN – Island Trail

HIKE for FUN – ISLAND TRAIL este un eveniment destinat mișcării în aer liber pe Insula Mare din municipiul Călărași. Evenimentul are ca obiectiv promovarea turismului verde și a zonelor naturale de pe malul Dunării și a brațului Borcea, unde fauna și flora deltaice sunt de o frumusețe aparte!

Cine poate participa: Acest eveniment este destinat unui număr limitat de participanți. Numărul total de participanți este 20, iar principiul este „primul venit, primul servit”.

Ce oferim: - în perioada 13 – 15 iunie - cazare și masă la Hotel Călărași

                 - în perioada 15 – 16 iunie - cazare la cort și masă în mijlocul naturii, pe Insula Mare

Echipament: va fi pus la dispoziția celor 20 de participanți următorul echipament cu titlu gratuit exclusiv pe durata derulării evenimentului (cort, sac de dormit, rucsac drumeție, bețe drumeție, mobilier camping – mese, scaune pliabile, echipamente și accesorii de gătit, lopeți, lanterne frontale)

Kit de participare: va fi oferit fiecărui participant un kit gratuit ce va conține: tricou, șapcă, pelerină de ploaie, breloc, pix, agendă, memory-stick (64 gb).

Puncte și orar de întâlnire:

· 13 iunie, începând cu ora 18:00 -  Hotel Călărași

· 14 iunie, ora 10:30 – Hotel Călărași

· 15 iunie, ora 10:30 - Parcul central din municipiul Călărași, în zona de trecere cu pontonul spre Plaja Mare de pe insulă. 

Program HIKE for FUN – Island Trail

13 iunie, începând cu ora 18:00 -  Hotel Călărași

Joi, 13 iunie, începând cu ora 18:00, în lobby-ul Hotelului Călărași vor avea loc:

- înregistrarea participanților;

- formalitățile pentru cazarea celor care au domiciliul în afara localității Călărași, la o distanță minimă de 50 km;

- predarea kiturilor de participare;

- ședința tehnică (sala de conferințe a Hotelului Călărași).

 

14 iunie, ora 10:30 – Hotel Călărași

- program de vizitare obiective turistice municipiul Călărași (Grădina Zoologică, Parcul Central, Muzeul Municipal Călărași);

- curs inițiere Hiking – Insula Mare;

- prezentare regulament și recomandări pentru activitățile de hiking și pentru campare.

 

15 iunie, ora 10:30 - Parcul central din municipiul Călărași (în zona de trecere cu pontonul spre Plaja Mare de pe insulă)

- verificare echipament hiking;

- prezentare traseu și program drumeție;

- parcurgere traseu Insula Mare în amonte spre fluviul Dunărea, spre canalul Zăton și hodrohaltă – durată 5 – 6 h

- campare;

- foc de tabără;

- înnoptare la cort.

 

16 iunie, ora 10:00 – Insula Mare

- dezafectare zonă camping;

- prezentare traseu și program drumeție;

- parcurgere traseu Insula Mare în aval spre brațul Borcea, spre Plaja Mare – durată 5 – 6 h

- traversare braț Borcea spre Călărași;

- predare echipament campare;

- încheiere eveniment.

OBSERVAȚII

 Evenimentul Hike for Fun – Island Trail este destinat unui număr limită de participanți (20 de persoane), care au pregătirea fizică necesară parcurgerii traseelor de drumeție pe teren accidentat la pas moderat, pe durata mai multor ore;

 Înscrierea la eveniment se face exclusiv online, pe website-ul www.greentourpro.eu, secțiunea destinată exclusiv acestuia;

 Echipamentul de campare este predat participanților cu titlu de închiriere GRATUITĂ exclusiv pe durata evenimentului, predarea acestuia urmând a fi realizată în ziua și în locul specificate de Organizator;

 Cazarea gratuită la Hotel Călărași este oferită exclusiv participanților care au domiciliul în afara localității Călărași, la o distanță de minim 50 km.   

  

KITUL DE EVENIMENT

Pachetul de eveniment conține următoarele:

· tricou, șapcă, pelerină de ploaie, breloc, pix, agendă, memory-stick (64 gb).

 

LIMITĂ DE ÎNSCRIERI

Înscrieri se pot face doar ONLINE, pe website-ul www.greentourpro.eu, secțiunea destinată exclusiv evenimentului de Hiking, până în data de 12 iunie 2019 (în limita locurilor disponibile).

 

REGULAMENT de PARTICIPARE

CARACTERISTICI

HIKE for FUN – Island Trail este un eveniment de drumeție, ce se va desfăşura în perioada 13 - 16 iunie, în Călărași. Prin acest eveniment ne propunem să promovăm turismul verde, prin explorarea, la picior, a unor trasee de drumeție (hiking) identificate pe Insula Mare din zona muncipiului Călărași, în inima naturii, pe cărări mai puțin cunoscute, ce ascund o bogăție naturală uluitoare, ce a rodit de la an la an, pentru a ne oferi nouă un spectacol unic și atât de divers prin flora și fauna deltaice existente de-a lungul Dunării. Traseul se desfășoară în cadru natural, prin păduri, pe teren accidentat (pământ și nisip). Pe toată durata evenimentului veți fi însoțiți de către membrii echipei Organizatorului.

Sunt strict interzise abaterea de la traseul propus și străbătut de grupul de participanți, precum și abandonarea zonei de campare.

Evenimentul Hike for Fun – Island Trail este destinat exclusiv persoanelor care au o pregătire fizică adecvată parcurgerii traseelor de drumeție pe teren accidentat la pas moderat, pe durata mai multor ore.

IMPORTANT: Toți participanții trebuie să citească atent, să înțeleagă și să fie de acord cu toate condițiile prezentate mai jos, pentru a putea participa la acest eveniment.

Condiții de participare

1. Detalii eveniment

Traseele ce vor fi parcurse pe Insula Mare sunt într-o zonă cu potențial turistic remarcabil, însă neexploatat, în mijlocul naturii, prin pădure și pe malurile Dunării și brațului Borcea, pe teren accidentat și nisip.

 

2. Obiectiv eveniment

- popularizarea traseelor de drumeţie din zona vizată prin eveniment;

- educarea participanților în spiritul protejării naturii.

 

3. Cine poate participa

Vârsta minimă* de înscriere este 14 ani*.

Minorii pot participa doar fie însoțiți de un părinte (se confirmă cu C.I. la fața locului) fie în baza Declarației pe propria răspundere semnată de părintele (sau tutorele legal), care ia la cunoștință acest regulement și își asumă, alături de participant, riscurile și implicațiile participării la acest eveniment. Participanții minori neînsoțiți vor veni la eveniment cu Declarația semnată de către părinte/tutore.

Organizatorii HYKE for FUN – Island Trail recomandă participarea doar persoanelor care sunt apte de efort din punct de vedere medical și care au experiență și au mai înnoptat în mijlocul naturii în cort.

În caz ca suferiti de o boală este 100% recomandat să vă consultați medicul înainte de a parcurge traseul alături de noi! Neanunțând Organizatorul că suferiți de vreo boală, vă asumați întregul risc ce decurge din acest lucru.

Retineți că veți petrece ore întregi/zi mergând în natură, iar vremea poate fi uneori greu de prognozat. Din această cauză este recomandat să fiți bine echipaț pentru drumețiile la care participați. Fiind corespunzător echipați veți avea garanția că și în caz de vreme mai puțin bună, drumețiile vor fi o experiență plăcută.

____________________________

* Se consideră vârsta împlinită la data desfășurării evenimentului.

 

4. Echipament

Echipamentul este absolut Obligatoriu!

- încălțăminte sportivă, cu talpă semi rigidă, cu protecție pentru gleznă, și șlapi;

- șapcă sau bandană;

- îmbrăcăminte adecvată sezonului estival;

- haine lungi pentru seară;

- pantaloni impermeabili;

- medicamente pe care știți că le folosiți de regulă și ceva antialergic (de exp.: Claritin)

- cremă de soare;

- soluție împotriva țânțarilor;

- izopren/ saltea;

- recipiente de hidratare.

5. Atenționări

Vremea: Câteodată din cauza condițiilor meteorologice și pentru securitatea dvs. va fi necesară schimbarea parțială sau în întregime a traseului ce urmează a fi parcurs. Aceste schimbări se vor face de comun acord, cu explicarea tuturor variantelor, dar Organizatorul va fi cel care va lua hotărârea finală.

Indicații Organizator: Se vor respecta întocmai toate indicațiile Organizatorului fără comentarii, fără a încerca să influentați deciziile lui. Nu depășiți capul de coloană, respectiv membru al echipei Organizatorului și nu insistați pentru a rămâne în urma membrului echipei Organizatorului, care are rol de închizător al grupului. Nu depășiți timpul de pauză comunicat și impus de Organizator. Nu ieșiți din grup, decât cu informarea Organizatorului. Nu vă abateți cu nimic de la traseul colectiv. Organizatorul știe ruta, va conduce pe traseul sigur, șineți doar urma lui. Păstrați distanța de minim 2 metri și maxim 3 metri între voi. Țineți pasul cu cel din față. Nu consumați medicamente de liniștire. Ajutați cu toate forțele și priceperea pe cei aflați în dificultate, nu-i abandonați pe cei aflați în imposibilitatea de a se deplasa, chemați (anunțați) Organizatorul la fața locului. Pentru orice urgență apelați numărul de telefon 112.

 

6. Înscrieri și validarea înscrierilor

Înscrierea se face prin completarea Formularului de înscriere disponibil pe site-ul www.greentourpro.eu.

După completarea formularului, persoana înscrisă va primi un e-mail de confirmare a înscrierii.

Înscrierea la acest eveniment este GRATUITĂ.

ATENȚIE: Ultima zi de înscrieri online este 12 iunie 2019.

În total sunt disponibile 20 de locuri.

Renunțarea/cedarea unui loc de înscriere trebuie făcută și anunțată până în data de 12 iunie 2019, ora 20:00, la adresa de mail office@actisclub.ro.

Validarea înscrierilor și ridicarea kitului de participant vor avea loc joi, 14 aprilie, între orele 18:00 și 19:30, în lobby-ul Hotelului Călărași.

La validarea înscrierii se va prezenta cartea de identitate, se va semna Declarația pe propria răspundere în caz de accident și Lista de prezență.

 

7. Retragerea din eveniment

ORGANIZATORUL își rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:

· s-a accidentat și starea nu-i mai permite continuarea traseului;

· în cazuri excepționale.

 

8. Siguranţa pe traseu

Pe traseu se pot întâlni alte persoane și animale domestice. Acest fapt atrage asupra participanților obligația de a respecta regulile de conduită civică. Orice accident în care sunt implicați participanții de la HIKE for FUN, survenit în timpul desfășurării evenimentului din nerespectarea regulilor evenimentului și a regulilor de conduită civică, va fi în responsabilitatea celor implicați în accident.

Participanții sunt responsabili pentru participarea la acest eveniment, ORGANIZATORUL nu își asumă niciun fel de obligație în cazul în care vreun dintre aceștia se rănește sau se accidentează sau alte consecințe ce pot apărea din cauza participării la acest eveniment.

ORGANIZATORUL nu își asumă răspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu în timpul evenimentului.

 

9. Anularea evenimentului

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica locația de derulare a evenimentului în orice moment, cu obligativitatea de a anunța modificările în prealabil.

Organizatorul își rezervă dreptul de a anula/amâna evenimentul în cazuri excepționale, cu condiția ca toți participanții să fie anunțați în prealabil. În cazul unor condiții meteorologice nefavorabile sau/și alte condiții speciale, Organizatorul își rezervă dreptul de a opri evenimentul sau de a modifica barierele orare.

În caz de forță majoră se înțeleg evenimentele care ar putea influența buna desfășurare a evenimentului cum ar fi: inundații majore, dezastre naturale sau evenimente majore care îl determină pe Organizator să anuleze HIKE for FUN. 

 

Proiectul “Green Tourism Products” (Green Tour Pro) ROBG291 este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională in cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria.
Valoarea totală eligibilă a proiectului: 498 884.65 euro
Valoarea contribuției UE: 424 850.04 euro FEDR

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene. Inițiatorii site-ului sunt singurii responsabili de informațiile prezentate în site.
www.interregrobg.eu