HIKE for FUN – Danube Boilers Trail

HIKE for FUN – Danube Boilers Trail este un eveniment de drumeție, ce se va desfăşura în perioada 6 - 9 august, în județul Mehedinți. Prin acest eveniment vă invităm să descoperim împreună zona riverană Dunării, din aria județului Mehedinți, la pas!

Pe traseul Svinița - Dubova ne propunem să promovăm turismul verde, prin explorarea, la picior, a unor poteci de munte, care parcurg păduri de stejari, de fag şi numeroase pajişti. Peisajul întâlnit pe acest traseu este unul tipic de defileu. Aici apar numeroase forme şi microforme de relief. Pe această rută întâlnim Platoul Cazanelor Mari, unde se găsesc calcare, vechi de 140 milioane de ani, lapiezuri și  sibliacuri terţiare ce provin din perioadele mai calde interglaciare. Tot aici este singurul loc din lume unde crește laleaua galbenă de Cazane.

Una dintre cele mai frumoase zone din România, dar puțin exploatate din punct de vedere turistic, este această zonă a Cazanelor formate de Dunăre, la trecerea prin Munții Carpați.

Pe partea românească, defileul Dunării este mărginit de masivul Ciucarul Mare, iar pe partea sârbească de masivul Veliki Strbac.

Cazanele Dunării (Cazanele Mari și Cazanele Mici) au o lungime de 9 km și reprezintă cea mai spectaculoasă porțiune a parcursului Dunării de la izvor până la vărsare.

Unul din cele mai bune locuri pentru a cuprinde cu privirea toată această frumusețe se află pe Ciucarul Mare.

Dacă ești în căutarea unei experiențe personale unice în locuri care să te inspire și să te aducă mai aproape de adevăratele valori nealterate, care nu presupun niciun cost, atunci te invităm într-o frumoasă aventură pe traseele propuse de noi, unde vei descoperi destinații îmbietoare pentru tine, amatorul de cărări neumblate și frumusețe autentică.

Te rugăm să ai în vedere că orice informaţie cu privire la programul oficial poate fi modificată înainte de data de 6 august 2019. Îţi recomandăm să verifici periodic Programul oficial până în ziua evenimentului. Detalii găsești pe pagina de Internet a proiectului „Green Tourism Products” - www.greentourpro.eu, precum și pe pagina de Facebook @GreenTourPro.

 

Info HIKE for FUN – Danube Boilers Trail

HIKE for FUN – Danube Boilers Trails este un eveniment destinat mișcării în aer liber, care are ca obiectiv promovarea turismului verde și a zonelor naturale de pe malul Dunării, unde peisajele, punctele belvedere sunt de o frumusețe aparte, spectaculoasă!

Cine poate participa: Acest eveniment este destinat unui număr limitat de participanți. Numărul total de participanți este 20, iar principiul este „primul venit, primul servit”.

Ce oferim: - în perioada 6 – 8 august - cazare și masă la Complexul Sportiv Național Orșova

                 - în perioada 8 – 9 august - cazare la cort și masă în mijlocul naturii.

Echipament: va fi pus la dispoziția celor 20 de participanți următorul echipament cu titlu gratuit exclusiv pe durata derulării evenimentului (cort, sac de dormit, rucsac drumeție, bețe drumeție, mobilier camping – mese, scaune pliabile, echipamente și accesorii de gătit, lopeți, lanterne frontale).

Kit de participare: va fi oferit fiecărui participant un kit gratuit ce va conține: tricou, șapcă, pelerină de ploaie, breloc, pix, agendă, memory-stick (64 gb).

Punct și orar de întâlnire:

 

 

Program HIKE for FUN – Danube Boilers Trail

 

Marți, 6 august, începând cu ora 18:00, la Complexul sportiv se vor derula următoarele activități:

- înregistrarea participanților;

- formalitățile pentru cazarea celor care au domiciliul în afara localității Orșova, la o distanță minimă de 50 km;

- predarea kiturilor de participare;

- ședința tehnică (sala de ședințe a Complexului Sportiv Național Orșova).

 

- program de vizitare obiective turistice aflate în zonă (Statuia lui Decebal, Mănăstirea Mraconia, Peștera Ponicova, Peștera Veterani);

- curs inițiere Hiking – Complexul Sportiv Național Orșova;

- prezentare regulament și recomandări pentru activitățile de hiking și pentru campare.

 

- verificare echipament hiking;

- prezentare traseu și program drumeție;

- parcurgere traseu Dubova – Eibenthal – durată 5 – 6 h

- campare;

- foc de tabără;

- înnoptare la cort.

 

- dezafectare zonă camping;

- prezentare traseu și program drumeție;

- parcurgere traseu Eibenthal – Svinița – durată 5 – 6 h

- transfer către Complexul Sportiv Național Orșova;

- predare echipament campare;

- încheiere eveniment.

 

OBSERVAȚII

 

KITUL DE EVENIMENT

Pachetul de eveniment conține următoarele:

  

LIMITĂ DE ÎNSCRIERI

Înscrieri se pot face doar ONLINE, pe website-ul www.greentourpro.eu, secțiunea destinată exclusiv evenimentului de Hiking, până în data de 4 august 2019 (în limita locurilor disponibile).

 

REGULAMENT de PARTICIPARE

 

CARACTERISTICI

HIKE for FUN – Danube Boilers Trail  este un eveniment de drumeție, ce se va desfăşura în perioada 6 9 august 2019 în zona Cazanelor Dunării, de pe raza județului Mehedinți. Prin acest eveniment ne propunem să promovăm turismul verde, prin explorarea, la picior, a unor trasee de drumeție (hiking) identificate în această zonă, în inima naturii, pe cărări mai puțin cunoscute, ce ascund o bogăție naturală uluitoare, ce a rodit de la an la an, pentru a ne oferi nouă un spectacol unic și atât de divers prin flora și fauna existente de-a lungul Dunării. Traseul se desfășoară în cadru natural, prin păduri, pe teren accidentat (pământ/ pietriș), pe poteci în urcare/ coborâre prin vegetația aridă caracteristică zonei, deasupra Cazanelor, pentru a întâlni foarte multe puncte de belvedere, de unde vom avea parte de peisaje absolut impresionante și spectaculoase, cu pereți abrupți de stâncă ai lui Veliki Strbac de pe malul sârbesc. Pe toată durata evenimentului veți fi însoțiți de către membrii echipei Organizatorului.

Sunt strict interzise abaterea de la traseul propus și străbătut de grupul de participanți, precum și abandonarea zonei de campare.

Evenimentul Hike for Fun – Danube Boilers Trail este destinat amatorilor de drumeții în mijlocul naturii sălbatice pe teren accidentat la pas moderat, pe durata mai multor ore.

IMPORTANT: Toți participanții trebuie să citească atent, să înțeleagă și să fie de acord cu toate condițiile prezentate mai jos, pentru a putea participa la acest eveniment.

 

 

Condiții de participare

  1. Detalii eveniment

Traseele ce vor fi parcurse sunt într-o zonă cu potențial turistic remarcabil, însă neexploatat, în mijlocul naturii, prin pădure și pe malurile Dunării, pe teren accidentat și stâncos.

 

  1. Obiectiv eveniment

- popularizarea traseelor de drumeţie din zona vizată prin eveniment;

- educarea participanților în spiritul protejării naturii.

 

  1. Cine poate participa

Vârsta minimă* de înscriere este 14 ani*.

Minorii pot participa doar fie însoțiți de un părinte (se confirmă cu C.I. la fața locului) fie în baza Declarației pe propria răspundere semnată de părintele (sau tutorele legal), care ia la cunoștință acest regulement și își asumă, alături de participant, riscurile și implicațiile participării la acest eveniment. Participanții minori neînsoțiți vor veni la eveniment cu Declarația semnată de către părinte/tutore.

Deși acest eveniment este destinat și începătorilor, Organizatorii HYKE for FUN – Danube Boilers Trail recomandă participarea doar persoanelor care sunt apte de efort din punct de vedere medical și care au experiență și au mai înnoptat în mijlocul naturii în cort.

În caz ca suferiti de o boală este 100% recomandat să vă consultați medicul înainte de a parcurge traseul alături de noi! Neanunțând Organizatorul că suferiți de vreo boală, vă asumați întregul risc ce decurge din acest lucru.

Retineți că veți petrece ore întregi/zi mergând în natură, iar vremea poate fi uneori greu de prognozat. Din această cauză este recomandat să fiți bine echipați pentru drumețiile la care participați. Fiind corespunzător echipați, veți avea garanția că și în caz de vreme mai puțin bună, drumețiile vor fi o experiență plăcută.

________________________________________________

* Se consideră vârsta împlinită la data desfășurării evenimentului.

  1. Echipament

Echipamentul este absolut Obligatoriu!

- încălțăminte sportivă, cu talpă semi rigidă, cu protecție pentru gleznă;

- șapcă sau bandană;

- îmbrăcăminte adecvată sezonului estival;

- haine lungi pentru seară;

- pantaloni impermeabili;

- medicamente pe care știți că le folosiți de regulă și ceva antialergic (de exp.: Claritin)

- cremă de soare;

- soluție împotriva țânțarilor;

- izopren/ saltea;

- recipiente de hidratare.

 

 

  1. Atenționări

Vremea: Câteodată din cauza condițiilor meteorologice și pentru securitatea dvs. va fi necesară schimbarea parțială sau în întregime a traseului ce urmează a fi parcurs. Aceste schimbări se vor face de comun acord, cu explicarea tuturor variantelor, dar Organizatorul va fi cel care va lua hotărârea finală.

De menționat adițional că date fiind clima caldă, terenul arid și relieful stâncos, în această zonă puteți întâlni vipere. Recomandăm utilizarea bețelor de trekking oferite de Organizator sau orice băț de lemn cu care să dați din când în când în pământ pentru a provoca viperele să se adăpostească.

Indicații Organizator: Se vor respecta întocmai toate indicațiile Organizatorului fără comentarii, fără a încerca să influentați deciziile lui. Nu depășiți capul de coloană, respectiv membru al echipei Organizatorului și nu insistați pentru a rămâne în urma membrului echipei Organizatorului, care are rol de închizător al grupului.

Nu depășiți timpul de pauză comunicat și impus de Organizator. Nu ieșiți din grup, decât cu informarea Organizatorului. Nu vă abateți cu nimic de la traseul colectiv. Organizatorul știe ruta, va conduce pe traseul sigur, țineți doar urma lui. Păstrați distanța de minim 2 metri și maxim 3 metri între voi. Țineți pasul cu cel din față. Nu consumați medicamente de liniștire.

Ajutați cu toate forțele și priceperea pe cei aflați în dificultate, nu-i abandonați pe cei aflați în imposibilitatea de a se deplasa, chemați (anunțați) Organizatorul la fața locului. Pentru orice urgență apelați numărul de telefon 112.

 

  1. Înscrieri și validarea înscrierilor

Înscrierea se face prin completarea Formularului de înscriere disponibil pe site-ul www.greentourpro.eu.

După completarea formularului, persoana înscrisă va primi un e-mail de confirmare a înscrierii.

Înscrierea la acest eveniment este GRATUITĂ.

ATENȚIE: Ultima zi de înscrieri online este 4 august 2019.

În total sunt disponibile 20 de locuri.

Renunțarea/cedarea unui loc de înscriere trebuie făcută și anunțată până în data de 4 august 2019, ora 20:00, la adresa de mail: office@actisclub.ro.

Validarea înscrierilor și ridicarea kitului de participant vor avea loc marți, 6 august, între orele 18:00 și 19:30, în lobby-ul Hotelului Călărași.

La validarea înscrierii se va prezenta cartea de identitate, se va semna Declarația pe propria răspundere în caz de accident și Lista de prezență.

 

  1. Retragerea din eveniment

ORGANIZATORUL își rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:

 

  1. Siguranţa pe traseu

Pe traseu se pot întâlni alte persoane și animale. Acest fapt atrage asupra participanților obligația de a respecta regulile de conduită civică. Orice accident în care sunt implicați participanții de la HIKE for FUN, survenit în timpul desfășurării evenimentului din nerespectarea regulilor evenimentului și a regulilor de conduită civică, va fi în responsabilitatea celor implicați în accident.

Participanții sunt responsabili pentru participarea la acest eveniment, Organizatorul nu își asumă niciun fel de obligație în cazul în care vreun dintre aceștia se rănește sau se accidentează sau alte consecințe ce pot apărea din cauza participării la acest eveniment.

ORGANIZATORUL nu își asumă răspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu în timpul evenimentului.

 

  1. Anularea evenimentului

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica locația de derulare a evenimentului în orice moment, cu obligativitatea de a anunța modificările în prealabil.

Organizatorul își rezervă dreptul de a anula/amâna evenimentul în cazuri excepționale, cu condiția ca toți participanții să fie anunțați în prealabil. În cazul unor condiții meteorologice nefavorabile sau/și alte condiții speciale, Organizatorul își rezervă dreptul de a opri evenimentul sau de a modifica barierele orare.

În caz de forță majoră se înțeleg evenimentele care ar putea influența buna desfășurare a evenimentului cum ar fi: inundații majore, dezastre naturale sau evenimente majore care îl determină pe Organizator să anuleze HIKE for FUN.

Proiectul “Green Tourism Products” (Green Tour Pro) ROBG291 este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională in cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria.
Valoarea totală eligibilă a proiectului: 498 884.65 euro
Valoarea contribuției UE: 424 850.04 euro FEDR

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene. Inițiatorii site-ului sunt singurii responsabili de informațiile prezentate în site.
www.interregrobg.eu