Promenada Ruse

Detalii traseu

Locație: Bulgaria – Ruse
Tip traseu: Alergare
Dificultate: Începători
Lungime traseu: 4.20km

Harta traseu

Obiective turistice

Casa lui Elias Canetti

Elias Canetti - laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1981.

Strada Aleksandrovska

Strada principală a orașului este un amestec de clădiri cu arhitectură în diferite stiluri, neo-baroc, neo-rococo și alte stiluri arhitecturale.

Centrul vechi al orașului Ruse

Este localizat în jurul Muzeului de Istorie Ruse și aici se găsesc mai multe clădiri care merită vizitate. Biblioteca regională „Liuben Karavelov”, fost scriitor și militant bulgar al mișcării de renaștere națională, este o clădire în stil baroc, stil predominant în orașul Ruse, la fel ca și fosta bancă a fraților Ivan și Stefan Simeonov.

Monumentul Libertății

Monument a devenit emblemă a orașului Ruse.

Teatrul Sava Ogneanov

Teatrul orașului construit între anii 1898-1902 în stil neoclasic, deasemenea un simbol al orașului.

Muzeul de Istorie Ruse

Înființat în anul 1904 este locul a 140.000 de exponate, iar principalul său exponat este tezaurul Borovo, Acesta reprezintă toate obiectele extrase în urma săpăturilor arheologice din orașul medieval Cherven și din cetățile antice de la Dunăre - Yatrus și Sexaginta Prista.

Cetatea romană Sexaginta Prista

Cetate antică în orașul Ruse, numele acesteia înseamnă portul celor șaizeci de nave.

Casa de Kaliopa

Găzduiește o expoziție de obiecte de zi cu zi, haine, bijuterii , accesorii, tacâmuri, etc. care prezintă istoria dezvoltării urbane a orașului Ruse, diversitatea sa culturală, legătura pe care acesta o avea cu Europa și influențele culturale care au dus la dezvoltarea orașului în forma sa de astăzi. Tot aici se mai găsesc și reproduceri, sau machete, de interioare din alte perioade istorice, este refăcut un living, o sală de muzică, un dormitor, o cameră de desen.

Proiectul “Green Tourism Products” (Green Tour Pro) ROBG291 este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională in cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria.
Valoarea totală eligibilă a proiectului: 498 884.65 euro
Valoarea contribuției UE: 424 850.04 euro FEDR

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene. Inițiatorii site-ului sunt singurii responsabili de informațiile prezentate în site.
www.interregrobg.eu