Parcul Skobelev

Detalii traseu

Locație: Bulgaria – Pleven
Tip traseu: Alergare
Dificultate: Începători
Lungime traseu: 5.40km

Harta traseu

Obiective turistice

Parcul Kaylaka

Numele Kaylaka vine de la cuvântul turcesc kayalik și înseamnă loc stâncos. Este un parc mare și o zonă protejată la sud de Pleven, Bulgaria, situată într-o vale karst. Parcul este răspândit pe o suprafață de 10 kilometri pătrați și este înconjurat de stânci abrupte ideale pentru alpinism. Ruinele cetății romane Storgosia sunt situate în Kaylaka, precum și iazuri și rezervoare cu bărci și pedale, o piscină, hoteluri, cafenele, restaurante, discoteci și locuri de joacă.

Cetatea romană Storgosia

Inițial doar un drum roman a devenit o fortăreață în antichitate târzie datorită raidurilor gotice și altor barbare după 238. La începutul secolului al IV-lea a fost fortificată cu un zid defensiv de 2,20 metri lățime. Săpăturile arheologice au descoperit, de asemenea, două porți și trei turnuri defensive, precum și clădiri rezidențiale, o mare bazilică din secolul al IV-lea și un grajd public. Cetatea există până la sfârșitul secolului al VI-lea, când așezarea slavilor a dus la abandonarea sa, iar în timpul domniei Imperiului Otoman cetatea a fost practic distrusă (probabil în secolul al XVI-lea), astfel încât pietrele să poată fi folosite pentru construirea unui zid în jurul barăcilor turcești din Plevna.

Muzeul Vinului

Muzeul a fost deschis pe 17 septembrie 2018 într-o peșteră din parcul Kaylaka. Se află la aproximativ 5 km distanță de centrul orașului Pleven, ceea ce îl face o destinație frumoasă, deosebită și ușor accesibilă. La realizarea acestui muzeu au contribuit arhitecți bulgari și francezi, designeri și oenologi și curatori ai Muzeului de Istorie din Pleven. Muzeul are peste 6000 de sticle de vin bulgăresc din toate regiunile țării și multe dintre acestea sunt la vânzare. În plus, muzeul se mândrește cu cea mai mare colecție din țară cu peste 7.000 de vinuri vechi (cu vârste cuprinse între 30 și 90 de ani). În afară de vinuri mai sunt exponate cu diverse obiecte folosite în procesul de producție al vinului din mai multe perioade istorice, chiar din perioada tracică. În piviniță se găsesc la păstrare în 100 de butoaie din stejar franțuzesc vinuri din toată Bulgaria.

Capela Sfântului Gheorghe Cuceritorul

Capela a fost construită între 1903 și 1907 în stil neo-arhitectul P. Koychev și este dedicată soldaților ruși și români care au căzut în eliberarea Bulgariei în timpul asediilor Plevnei din 1877. Rămășițele multora dintre acești soldați păstrate în mausoleu. Icoanele din mausoleul capelei sunt operele artiștilor bulgari. mausoleu poartă numele Sfântului Gheorghe, sfântul patron al soldaților, și este de asemenea prezentă în stema orașului Pleven.

Proiectul “Green Tourism Products” (Green Tour Pro) ROBG291 este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională in cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria.
Valoarea totală eligibilă a proiectului: 498 884.65 euro
Valoarea contribuției UE: 424 850.04 euro FEDR

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene. Inițiatorii site-ului sunt singurii responsabili de informațiile prezentate în site.
www.interregrobg.eu