Cavarna - Albena

Detalii traseu

Locație: Bulgaria – Dobrich
Tip traseu: Drumeție
Dificultate: Începători
Lungime traseu: 31.00km

Harta traseu

Obiective turistice

Castelul Reginei Maria și Gradina Botanică

Numit și Cuibul Liniștit, Castelul Reginei Maria a fost construit între 1926 și 1937, în timpul controlului românesc al regiunii, pentru nevoile reginei Maria a României. Complexul constă dintr-o serie de vile rezidențiale, o sala de fumat, o cramă, o centrală electrică, o mănăstire, un izvor, o capelă și multe alte clădiri, precum și un parc care este astăzi o grădină botanică. Palatul Balchik este la 17 metri deasupra nivelului mării. Vila cu pereți albi este construită aproape de mare și era reședința de vară a reginei. Stilul arhitectural este o îmbinare a stilurilor maur și mediteranean și elemente ale caselor bulgărești. În interior s-a păstrat mobilierul original. În spatele vilei se găsește grădina botanică, cu peste 600 de specii de flori.

Muzeul de Istorie din Balcic

Acoperind perioada de la secolul VI până în 1940, când este inclus în Bulgaria, muzeul are o colecție de artefacte de la sanctuare romane, ceramica medievala la fotografii vintage ale orașului, prezentând practic cronologic istoria Balcicului.

Muzeul Etnografic

Situat într-o casă construită în anii 1960 și lângă Muzeul de Istorie, Muzeul Etnografic are o colecție de peste 1500 de exponate, care reflectă viața cotidiană, din mai multe perioade, a locuitorilor orașului. Se găsesc aici obiecte foarte variate, de la ceramică, costume tradiționale, fier forjat, diverse ornamente, bijuterii, obiecte din cupru etc.

Templul Cybele

Una dintre cele mai mari descoperiri din Bulgaria în ultimii ani, fiind descoperit în 2007, când în urma săpăturilor pentru un hotel, arheologii au găsit Templul Cybele, în centrul orașului Balcic, unul dintre cele mai bine conservate din Europa. Templul a funcționat pentru 700 de ani, închinat zeiței Cybele, și făcea parte din vechiul oraș antic Dionysopolis, Balcicul zilelor noastre.

Kaliakra

Kaliakra este o regiune lungă și îngustă în regiunea sudică a Dobrogei, în nordul Bulgariei, Marea Neagră, la 12 km est de Kavarna, la 60 km nord-est de Varna și 65 km sud-vest de Mangalia. Coasta este abruptă, cu stânci verticale, ajungând la 70 de metri până la mare.  Kaliakra este o rezervație naturală, unde pot fi observați delfini și cormorani. Se află pe Via Pontica, o rută importantă de migrare a păsărilor din Africa în Europa de Est și de Nord. De asemenea, se remarcă resturile zidurilor fortificate, a bazinului de apă, a băii și a reședinței lui Despot Dobrotitsa. Golful Bolata, cu o mică plajă adăpostită, se află chiar la nord, la gura unui canion pitoresc, care face parte și din rezervația naturală.

Proiectul “Green Tourism Products” (Green Tour Pro) ROBG291 este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională in cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria.
Valoarea totală eligibilă a proiectului: 498 884.65 euro
Valoarea contribuției UE: 424 850.04 euro FEDR

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene. Inițiatorii site-ului sunt singurii responsabili de informațiile prezentate în site.
www.interregrobg.eu