Parcul Dumbrava

Detalii traseu

Locație: România – Călărași
Tip traseu: Alergare
Dificultate: Începători
Lungime traseu: 1.00km

Harta traseu

Obiective turistice

Grădina zoologică

Fondată în 1980 la 1 iunie de Gheroghe Tatavura avea inițial câteva mamifere, sălbatice și domestice, precum și colecția personală de păsări exotice a ajuns în scurt timp una dintre cele mai mari grădini zoologice din țară. În anul 1985, în urma unei inundații din cauza unui dig nefinalizat majoritatea animalelor au murit înecate. Formând legături strânse cu alte grădini zoologice din afara țării, grădina zoologică din Călărași ajunge în anul 1990 să dețină animale unicat în România și este singura grădina zoologică din România care reproduce animale exotice de genul tigrului siberian, jaguar sau struțul emu. O parte din aceste animale au ajuns fie la export către alte grădini zoologice, fie la Circul Globus. Cea mai recentă clădire din cadrul grădinii zoologice este Aquaterrarium-ul cu o colecție de pești exotici și diverse reptile.

Muzeul Dunării de Jos

Muzeul a fost înființat în anul 1951 și de-a lungul timpului a cunoscut mai multe perioade administrative. A fost inițial muzeu arheologic în Călărași datorită eforturilor unor intelectuali din oraș, care au descoperit mai multe situri arheologice, pentru ca în 1968 să devină parte a Muzeului Județean Ialomița, secția arheologie, pentru ca în 1981 această secție să devină Muzeul Județean Călărași și în 1990 să fie redenumit Muzeul Dunării de Jos. În anul 2003 se va reînființa secția de arheologie, la care au contribuit și cercetători de la alte muzee din țară. Muzeul deține peste 40.000 de piese.

Statuia Regelui Carol I

La dezvelirea statuii a luat parte și Majestatea Sa Regele Mihai I de România.

Ruinele cetății bizantine Vicina

Este al doilea sit ca mărime după cel de la Sarmizegetusa, situat pe insula Păcâiul lui Soare și cea mai mare parte este scufundată în Dunăre, costurile pentru restaurare fiind foarte mari. Este una din principalele atracții alea județului Călărași.

Proiectul “Green Tourism Products” (Green Tour Pro) ROBG291 este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională in cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria.
Valoarea totală eligibilă a proiectului: 498 884.65 euro
Valoarea contribuției UE: 424 850.04 euro FEDR

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene. Inițiatorii site-ului sunt singurii responsabili de informațiile prezentate în site.
www.interregrobg.eu