Svinita - Dubova

Detalii traseu

Locație: România – Mehedinți
Tip traseu: Drumeție
Dificultate: Începători
Lungime traseu: 43.80km

Harta traseu

Obiective turistice

Peștera Ponicova

Cu galerii de 1660 metri lungime este cea mai peșteră din Defileul Dunării. Accesul se face de pe uscat sau de pe Dunăre, iar la intrare în peșteră se formează de la pârâul Ponicova un pod natural lung de 25m și înalt de aproximativ 7m, precum și niște chei scurte.

Chipul lui Decebal

Este un basorelief înalt de 55 m, săpat în stâncă, cea mai înaltă sculptură de acest tip din Europa și a fost finanțată de omul de afaceri Iosif Constantin Drăgan. Realizarea sculpturii a durat 10 ani, între 1994 și 2004.

Traseul ecoturistic Cazanele Mari

Traseu marcat cu un triunghi echilateral galben pe fundal alb este unul dintre cele mai populare trasee ecoturistice ale zonei pentru peisajele sale spectaculoase și sălbăticia locului. Ce face deosebit acest traseu este că poate fi vazută o specie unică de lalea, Laleaua Cazanelor, care crește pe pereții stâncoși ai Ciucarului Mare.

Traseul ecoturistic Cazanele Mici

Traseul este marcat cu un triunghi echilateral roşu cu margine alba cu un nivel mediu dificultate, care oferă particpantului la drumeție o mulțime de puncta de unde poate admira frumusețea locului.

Cetatea medievală TRICULE (TRI-KULE)

Cetate construită în secolul al XVI-lea a fost pe rând ocupata de austrieci, turci și haiduci, datorită poziției strategice. Inițial avea 3 turnuri, dintre care au râmas doar două, fiecare cu câte două niveluri cu legătura între ele pe ziduri cu palisade.

Proiectul “Green Tourism Products” (Green Tour Pro) ROBG291 este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională in cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria.
Valoarea totală eligibilă a proiectului: 498 884.65 euro
Valoarea contribuției UE: 424 850.04 euro FEDR

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene. Inițiatorii site-ului sunt singurii responsabili de informațiile prezentate în site.
www.interregrobg.eu