Calafat - Portile de Fier 2

Detalii traseu

Locație: România – Dolj
Tip traseu: Drumeție
Dificultate: Începători
Lungime traseu: 73.00km

Harta traseu

Obiective turistice

Aria naturală protejată Gruia

Situată în cadrul comunei Gârla Mare este locul unor peisaje și obiective turistice pitorești. Aici se găsesc Biserica Pogorârea Sfîntului Duh precum și Insula Gârla Mare, în dreptul localității. Ce face deosebit acest loc sunt siturile arheologice unde s-au găsit numeroase artefacte datate din Epoca Bronzului Mijlociu.

Portul cultural Cetate

Este în momentul ăsta un loc restaurat de poetul Mircea Dinescu unde se petrec diverse activități culturale, de la sculptură, film, teatru, poezie, literature și chiar gastronomie. În trecut era un fost port de export al cerealelor. În timp a devenit un centru turistic de talie internațională.

Balta Golenți

O baltă inclusă în Natura2000 asta însemând ca exploatarea piscicolă se face conform normelor ariilor protejate, este una dintre cele mai importante bălți din județul Dolj și oferă un peisaj superb.

Palatul Marincu

Monument de arhitectură de interes local a fost proiectat de arhitectul francez Paul Gottereau, același architect cunoscut în România și pentru alte clădiri importante din București și nu numai, Palatul Regal din București, Biblioteca Centrală Universitară, Casa CEC de pe Calea Victoriei precum și Palatul Jean Mihail, actualmente Muzeul de Artă din Craiova. De-a lungul timpului palatul a avut mai multe destinații, iar în momentul ăsta funcționează ca Muzeu de Artă și Etnografie având atât colecții permanente cât și expoziții ale artiștilor contemporani

Proiectul “Green Tourism Products” (Green Tour Pro) ROBG291 este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională in cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria.
Valoarea totală eligibilă a proiectului: 498 884.65 euro
Valoarea contribuției UE: 424 850.04 euro FEDR

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene. Inițiatorii site-ului sunt singurii responsabili de informațiile prezentate în site.
www.interregrobg.eu